Wednesday, March 19, 2008

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ & ΔΟΛΛΑΡΙΟ....

Τον τελευταίο καιρό μας ΠΡΗΖΟΥΝ καθημερινά τα ΜΜΕ και οι "κατευθυνόμενες" ειδήσεις των "Δημοσιομπάτσων" για την συνεχή πτώση του δολλαρίου και ταυτόχρονα την συνεχή άνοδο της τιμής του πετρελαίου. Και ιδιαίτερα τονίζουν την άνοδο της τιμής του πετρελαίου!

Aφού όμως η τιμή του πετρελαίου διεθνώς λογαριάζεται πάντα σε δολλάριο και αφού το δολλάριο πέφτει, σε καθημερινή πλέον βάση, τότε είναι και λογικό η τιμή του βαρελιού πετρελαίου να ανεβαίνει καθημερινά.
Όμως από τη στιγμή που το ΕΥΡΩ αντίστοιχα ενισχύεται καθημερινά έναντι του δολλαρίου τότε γιατί υπερτονίζεται τόσο πολύ από τα δελτία ειδήσεων η άνοδος του πετρελαίου σε δολλάρια?

Για μας και για την υπόλοιπη Ευρώπη που έχει ως νόμισμα το Ευρώ ανεβαίνει πρακτικά η αξία του πετρελαίου ή παραμένει ίδια? Ή μήπως μειώνεται κιόλας?

Αυτό γιατί δεν αναφέρεται από κανέναν δημοσιογράφο και κανένα δελτίο ειδησεων αλλά αφήνεται να εννοηθεί ότι η τιμή του πετρελαίου αυξάνεται κάθε λεπτό που περνάει?

ΜΗΠΩΣ ΕΤΣΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ, ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΤΕΛ ΒΕΝΖΙΝΗΣ (BP, SHELL, EKO κτλ) ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ (άυξηση πετρελαιου σημαίνει αύξηση βενζίνης, αύξηση κόστους παραγωγής κτλ κτλ)?

Και σίγουρα από αυτές τις αυξήσεις θα δώσουν και το κατι τις στους καναλάρχες που τους εξυπηρετούν, για να πληρώσουν και αυτοί με τη σειρα τους, τους μεγαλοδημοσιογράφους (που όπως πάντα λένε την αλήθεια!!!!!! της τσέπης τους)