Tuesday, January 23, 2007

ΑΜΕΡΙΚΗ & ΔΟΛΛΑΡΙΟ

ΈΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΟΠΩΣ, ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ " ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ"..

Εδώ και πενήντα χρόνια το δολάριο είναι το νόμισμα με το οποίο γίνονται οι εμπορικές συναλλαγές παγκόσμια. Τα αμερικάνικα χαρτονομίσματα τυπώνονται μόνο από το Federal Reserve, το οποίο βασικά, αντιπροσωπεύεται από ένα κονσόρτσιουμ εβραϊκών τραπεζών που εδρεύουν στην Αμερική.

Δηλαδή εάν η Ισπανία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα, ήθελε να αγοράσει κάτι αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων, έπρεπε πρώτα να παράγει και μετά να πουλήσει προϊόντα ή υπηρεσίες αντίστοιχης αξίας . Εάν οι ΗΠΑ ήθελαν το ίδιο πράγμα, το μόνο που έπρεπε να κάνουν ήταν να τυπώσουν τα χρήματα και μόνο.

Αυτό ακριβώς έκαναν οι ΗΠΑ τα τελευταία 50 χρόνια. Τύπωναν δολλάρια κάθε φορά που είχαν ανάγκη, χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη κάλυψη σε χρυσό.

Γι αυτό το λόγο σήμερα το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ έχει σημειώσει ένα αρνητικότατο ρεκόρ: μείων 2,5 τρισεκατομμύρια, δηλαδή 2.500 δισεκατομμύρια δολάρια. Για τα επόμενα τρία χρόνια προβλέπεται μια δραματική κατάληξη που μπορεί να φτάσει και τα 3.500 δισεκατομμύρια δολάρια. Όσο καιρό όμως το δολάριο παραμένει το παγκόσμιο νόμισμα συναλλαγών για τις ΗΠΑ, δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα. Κάθε φορά που η Αμερική χρειάζεται χρήματα, τα τυπώνει και έτσι πληρώνει όλα της τα χρέη. ¨Αρα οι ΗΠΑ ζουν με δανεικά σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο.

Το πρόβλημα λοιπόν, μόλις τώρα αρχίζει. Το Ιράκ είναι η πρώτη χώρα του OPEC (Παγκόσμιος Οργανισμός Πετρελαίου) που δεν δέχεται πλέον δολάρια και πουλάει πετρέλαιο μόνο έναντι Ευρώ. Αυτό ξεκίνησε στις 6/11/2000 όταν η ισοτιμία του Ευρώ ήταν 0,8 έναντι του δολαρίου. Στην αρχή το Ιράκ είχε χάσει πάρα πολλά χρήματα από αυτή την τολμηρή ενέργεια. Σήμερα όμως το Ευρώ είναι μεγαλύτερο του δολαρίου και φυσικά τα κέρδη του Ιράκ πολύ μεγαλύτερα από την πώληση του πετρελαίου. Αυτή είναι η κίνηση του Σαντάμ που εξόργισε την Αμερική.
Το πρόβλημα γίνεται πιο σοβαρό καθώς άλλες δύο χώρες του OPEC το Ιράν και η Σαουδική Αραβία θέλουν και αυτές να εφαρμόσουν πωλήσεις σε Ευρώ, ενώ ήδη η Βενεζουέλα που κατέχει το 7% των πετρελαϊκών αποθεμάτων παγκοσμίως, έχει αλλάξει τα μισά συναλλαγματικά της αποθέματα από δολάρια σε Ευρώ.
Βασικά αυτή είναι και η τελική επιδίωξη όλων των χωρών του OPEC καθώς, το δολάριο χάνει όλο και περισσότερο έδαφος. Οι κεντρικές τράπεζες των δύο από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου, της Ρωσίας και της Κίνας, έκαναν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Έτσι εξηγείται γιατί σήμερα υπάρχει πληθώρα δολαρίων στην παγκόσμια αγορά και ταυτόχρονα πολύ μεγάλη ζήτηση για το ευρωπαϊκό νόμισμα, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση του αμερικανικού νομίσματος.
Αυτό είναι το τελικό χτύπημα για την αμερικάνικη οικονομία για την οποία ο Alan Greenspan, ο διοικητής του Federal Reserve, προβλέπει ότι θα χαθούν δισεκατομμύρια δολάρια στους επόμενους μήνες. Εάν το Ευρώ πάρει την θέση του δολαρίου στις παγκόσμιες αγορές εκτός απ' το ότι το δολάριο θα χάσει ακόμη περισσότερη αξία, οι ΗΠΑ δεν θα μπορέσουν πλέον να ρίχνουν δολάρια στην αγορά όπως άλλωστε έκαναν μέχρι τώρα, δηλαδή χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη κάλυψη σε χρυσό. Επομένως, όλες οι χώρες του κόσμου θα προτιμούν συναλλαγές με το ευρωπαϊκό νόμισμα κάνοντας έτσι συναλλαγματικά αποθέματα σε Ευρώ για να αγοράζουνε πετρέλαιο από τον OPEC.

Ήδη, το δολάριο διατηρείται τεχνητά από διάφορες χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας κατόπιν διάφορων πολιτικό-οικονομικών τεχνασμάτων των ΗΠΑ με τις κυβερνήσεις αυτών των κρατών. Άλλωστε, οι ΗΠΑ καταναλώνουν σχεδόν ότι παράγουν αυτές οι χώρες. Τους δανείζει χρήματα, αυτές παράγουν τα προϊόντα τους που τα απορροφούν οι ΗΠΑ και κατόπιν με το εμπορικό κέρδος πληρώνουν τα «δανεικά» στην Αμερική. Οικονομολόγοι και τραπεζίτες προειδοποιούν ότι εάν η Ασία δεν υποστηρίξει το δολάριο έστω και τεχνητά, αυτό θα συντριβεί. Όμως πολλές χώρες στην Ασία έχουν στραφεί ήδη προς το Ευρώ διότι και αυτές χρειάζονται πετρέλαιο.
Και ο OPEC σύντομα θα πουλάει πετρέλαιο μόνο σε Ευρώ.
Έτσι λοιπόν, ο Bush ονόμασε Άξονα του Κακού όλες αυτές τις χώρες που πουλάνε πετρέλαια σε Ευρώ ή θέλουν να καταργήσουν το δολάριο από τα συναλλαγματικά τους αποθέματα. Με διάφορα τεχνητά προσχήματα θέλουν να επιτεθούν εναντίον
τους (π.χ. Ιράκ) ή να εγκαταστήσουν κυβερνήσεις μαριονέτες που οι ίδιοι θα ελέγχουν (π.χ. Βενεζουέλα), ώστε να επαναφέρουν την προηγούμενη κατάσταση.
Αυτός είναι ο λόγος που η Βρετανία το «παίζει» αναποφάσιστη για το Ευρώ. Εάν το έκανε, αυτομάτως θα ήταν αντίθετη προς τις Η ΠΑ. Οι Βρετανοί είναι πονηροί όπως πάντα: εάν οι ΗΠΑ τα καταφέρουν με το δολάριο, αυτοί θα κρατήσουν την λίρα - εάν η Ε.Ε. σταματήσει τον πόλεμο, σύντομα θα ακολουθήσουν το Ευρώ.
Το Ιράκ είναι μόνο το πρώτο βήμα....

Monday, January 22, 2007

ΑΝΤΙ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΕΕΙ ΡΕΥΜΑ ΑΝΤΙ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!

ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΤΟ "ΕΓΚΥΡΟ" BBC ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΕΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ....

GREEK ANTI-AMERICANISM

ΕΛΑ ΡΕ ΣΟΒΑΡΑ? ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ ΒΡΩΜΟ ΑΓΓΛΑΚΙΑ?

ΚΑΙ ΡΕΥΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΦΛΩΡΟ-ΑΓΓΛΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!! ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ (ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΒΑΛΑΝΕ Κ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΤΟ 45-49).

ΑΔΕΡΦΑΡΕΣ ΑΓΓΛΟΙ!!!!!

Friday, January 19, 2007

ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΙ

Κατεβάστε στον υπολογιστή σας το πρόγραμμα ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΙ.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΛΕΞΑΡΙΘΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΝΤΟΙΣΤΙΧΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΛΕΞΑΡΙΘΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Με αυτό το πρόγραμμα είστε σε θέση να υπολογίζετε εύκολα και γρήγορα τον λεξάριθμο μιας Ελληνικής λέξης ή πρότασης.
Ο λεξάριθμος μιας λέξης προκύπτει αν αντικαταστήσουμε κάθε γράμμα της με έναν αριθμό και στη συνέχεια τους αθροίσουμε. Η αντιστοιχία των γραμμάτων με αριθμούς δεν είναι τυχαία, αλλά ακολουθεί το αριθμητικό σύστημα που χρησιμοποιούσαν στην αρχαία Ελλάδα (όπως είναι γνωστό οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τα γράμματα του Ελληνικού αλφαβήτου, για να παραστήσουν αριθμούς). Αυτό που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι όταν οι αρχαίοι γράφανε μια λέξη, ταυτόχρονα βλέπανε και έναν αριθμό. Για να ξεχωρίζουνε τα γράμματα από τους αριθμούς, βάζανε τόνους στα γράμματα όταν ήθελαν να υποδηλώσουν έναν αριθμό. Η εύρεση του λεξαρίθμου χρησιμοποιεί αυτό το αριθμητικό σύστημα, μαζί με τα γράμματα που αργότερα καταργήθηκαν, όπως το κόπα, το σαμπί ή σανπί και το στίγμα και αυτό δικαιολογείται από την παλαιότητα της μεθόδου. Ένα παράδειγμα είναι το 6 που παριστάνεται από το στ, ενώ παλαιότερα χρησιμοποιούσαν το στίγμα (το στίγμα είναι το τελικό σίγμα που χρησιμοποιούμε σήμερα).
Ο πρωταρχικός αριθμός προκύπτει αν αθροίσουμε τα ψηφιά του λεξαρίθμου, έτσι ώστε να καταλήξουμε σε έναν μονοψήφιο αριθμό (π.χ ο αριθμός 546 γίνεται 5 + 4 + 6 = 15 = 1 + 5 = 6).


Λεξαριθμοι

ΨΕΥΤΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!


ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ ΤΟ 2001.

ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ, ΕΚΑΝΑΝ ΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΦΥΣΙΚΑ...

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ SITE!

Pentagon Strike

ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΠΟΤΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ!!!
ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΡΙΞΑΝ ΠΥΡΑΥΛΟ!!!!!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ότι θέλετε να μάθετε για την Ελλάδα και όχι μόνο θα το βρείτε εδώ.
Ειδήσεις, σχόλια, πληροφορίες ότιδήποτε ενδιαφέρον πολιτικά, κοινωνικά, αθλητικά κ.α. θα εμφανίζεται σε αυτή την σελίδα από εδώ και πέρα.

ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ & ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!!!